Webdesign

Webdesign en websites Trends 2023.

Website en Webdesign Trends 2023: Als het gaat om trends op het gebied van webdesign en websites in 2023, zijn er een aantal opvallende ontwikkelingen te zien. Hieronder noemen we een aantal van de belangrijkste trends.

 

Donkere modus

Een trend die al een tijdje aan de gang is, maar in 2023 waarschijnlijk nog verder zal doorzetten, is de donkere modus. Steeds meer websites en apps bieden de mogelijkheid om de interface in een donkere modus weer te geven. Dit heeft niet alleen esthetische voordelen, maar kan ook helpen om vermoeide ogen te voorkomen bij langdurig gebruik.

 

Minimalisme

Een andere trend die in 2023 waarschijnlijk nog verder zal doorzetten, is minimalisme. Dit houdt in dat websites steeds eenvoudiger en minimalistischer worden ontworpen. Overbodige elementen worden weggelaten, en de focus ligt op de essentiële informatie en functionaliteiten. Dit resulteert in een rustige, overzichtelijke en snelle website-ervaring.

 

Personalisatie

Personalisatie wordt steeds belangrijker voor websites. Bezoekers willen niet meer behandeld worden als anonieme gebruikers, maar als individuen met specifieke behoeften en interesses. Websites kunnen hierop inspelen door gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen op basis van het gedrag en de voorkeuren van de bezoeker.

 

Voice-gebaseerde interfaces

Met de opkomst van slimme speakers en virtuele assistenten zoals Siri en Google Assistant, wordt de stem als interface steeds belangrijker. Websites kunnen hierop inspelen door voice-gebaseerde interfaces te ontwikkelen. Zo kunnen gebruikers met behulp van spraakopdrachten door de website navigeren of informatie opvragen.

 

3D en augmented reality

3D en augmented reality (AR) zijn al langer in opkomst, maar zullen naar verwachting in 2023 nog verder worden ontwikkeld. Websites kunnen hierop inspelen door 3D-modellen en AR-technologie te gebruiken om producten te tonen of informatie te visualiseren. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een virtueel beeld krijgen van een meubelstuk voordat ze het kopen.

 

Micro-interacties

Micro-interacties zijn kleine animaties of bewegingen die worden toegepast om de gebruikerservaring te verbeteren. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om aan te geven dat een knop is ingedrukt of om feedback te geven bij het invullen van een formulier. In 2023 zullen we naar verwachting nog meer van deze micro-interacties zien, die de gebruikerservaring verder verbeteren.

 

Inclusiviteit

Inclusiviteit is een belangrijk onderwerp in webdesign. Websites moeten toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun beperkingen. Dit betekent dat websites moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen voor toegankelijkheid, zoals de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Daarnaast moeten websites rekening houden met verschillende gebruikers, bijvoorbeeld door tekstalternatieven voor afbeeldingen te bieden of door een contrastrijke kleurenschema te gebruiken.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, en dit geldt ook voor webdesign en websites. Dit betekent dat websites moeten worden ontworpen met het oog op energie-efficiëntie en milieubewustzijn. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het minimaliseren van de grootte van afbeeldingen en video’s, het vermijden van onnodige animaties en het gebruik van duurzame hosting- en ontwikkelingsplatforms.

.

Gebruik van abstracte vormen

Abstracte vormen, zoals geometrische vormen en organische vormen, worden steeds vaker gebruikt in webdesign. Deze vormen kunnen worden gebruikt om een gevoel van diepte en dimensie te creëren, en kunnen ook worden gebruikt om te communiceren over merkwaarden of product kenmerken.

 

Asymmetrische lay-outs

Asymmetrische lay-outs, waarbij elementen niet op een symmetrische manier zijn gerangschikt, worden steeds populairder in webdesign. Dit kan een gevoel van dynamiek en beweging creëren, en kan ook helpen om belangrijke elementen te benadrukken. Daarnaast biedt asymmetrie designers meer vrijheid en creativiteit bij het ontwerpen van websites.

Er zijn dus veel trends op het gebied van webdesign en websites die we kunnen verwachten in 2023. Of het nu gaat om de donkere modus, minimalisme, personalisatie of duurzaamheid, het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen om een moderne en relevante website te kunnen ontwerpen.
.

Offerte nieuwe website opvragen?

.

Hulp nodig met jouw WordPress site?

Webdesign Trends 2023

Als je toe bent aan een nieuw WordPress webdesign, dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben een freelance webdesigner, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress-websites.

Mijn diensten als webdesigner omvatten het volledige proces van webdesign, vanaf het ontwerpen van het concept tot het opleveren van een volledig functionele en effectieve website.

Met mijn uitgebreide kennis van WordPress en SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in WordPress &  SEO

.

Offerte opvragen

.

Websites en Webdesign Trends 2023

Door Tjeerd Engel

Als freelance webdesigner uit Friesland, help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361