Webdesign tips

11 Webdesign tips

Het ontwerpen van een succesvolle website vereist meer dan alleen het kiezen van een mooi ontwerp. Door de onderstaande tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw website gebruiksvriendelijk is, goed presteert in zoekmachines en aantrekkelijk is voor jouw doelgroep. Vergeet ook niet om jouw website regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat deze altijd up-to-date is en goed presteert.

 1. Gebruik een duidelijk en gemakkelijk leesbaar lettertype: Een van de belangrijkste aspecten van webdesign is ervoor te zorgen dat jouw teksten gemakkelijk te lezen zijn voor jouw bezoekers. Gebruik daarom een lettertype dat duidelijk en goed leesbaar is, zoals Arial, Verdana of Helvetica. Zorg er ook voor dat het lettertype groot genoeg is en voldoende contrast heeft met de achtergrond.
 2. Houd het ontwerp eenvoudig en overzichtelijk: Een drukke en chaotische website kan bezoekers afschrikken. Zorg daarom voor een eenvoudig en overzichtelijk ontwerp met voldoende witruimte. Dit maakt het gemakkelijker voor jouw bezoekers om te vinden wat ze zoeken en verbetert de algehele gebruikerservaring.
 3. Maak gebruik van kwalitatieve afbeeldingen: Afbeeldingen kunnen een website aantrekkelijker maken en helpen om jouw boodschap te communiceren. Zorg er daarom voor dat je kwalitatieve afbeeldingen gebruikt die relevant zijn voor jouw website en jouw doelgroep aanspreken.
 4. Gebruik call-to-actions: Call-to-actions zijn knoppen of links die jouw bezoekers aansporen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het plaatsen van een bestelling. Gebruik duidelijke en opvallende call-to-actions om de conversieratio van jouw website te verhogen.
 5. Maak jouw website mobielvriendelijk: Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om websites te bekijken. Zorg er daarom voor dat jouw website ook goed functioneert op mobiele apparaten. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar kan ook de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google verbeteren.
 6. Optimaliseer jouw website voor snelheid: Een snelle website is niet alleen prettiger voor jouw bezoekers, maar kan ook bijdragen aan een betere positie in de zoekresultaten van Google. Zorg daarom voor een snelle laadtijd van jouw website door het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van het aantal plugins en het gebruik van een caching-plugin.
 7. Maak gebruik van zoekmachineoptimalisatie (SEO): Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt door potentiële klanten. Gebruik relevante zoekwoorden in jouw teksten en meta tags en zorg voor een goede interne linkstructuur.
 8. Maak gebruik van social media: Social media kan een krachtig middel zijn om meer verkeer naar jouw website te leiden en jouw merkbekendheid te vergroten. Voeg daarom social media iconen toe aan jouw website en maak het gemakkelijk voor jouw bezoekers om jouw content te delen op social media.
 9. Zorg voor een goede navigatie: Een goede navigatie is essentieel voor een gebruiksvriendelijke website. Zorg voor een duidelijke en logische structuur en maak gebruik van menu’s en sub-menu’s om de verschillende pagina’s en categorieën op jouw website te organiseren.
 10. Maak gebruik van testimonials en reviews: Testimonials en reviews van tevreden klanten kunnen helpen om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen. Voeg daarom testimonials en reviews toe aan jouw website en zorg dat deze goed zichtbaar zijn.
 11. Maak gebruik van een professioneel ontwerp: Een professioneel ontwerp kan helpen om jouw website er betrouwbaar en beter uit te laten zien. Maak daarom gebruik van een professioneel thema of ontwerp en zorg voor een consistent ontwerp op alle pagina’s van jouw website.

Extra webdesign tip

 • Blijf jouw website up-to-date houden: Een verouderde website kan een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring en kan potentiële klanten afschrikken. Zorg er daarom voor dat jouw website regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe content en dat eventuele technische problemen snel worden opgelost.

.

Hulp nodig met jouw WordPress site?

Webdesigntips

Als je toe bent aan een nieuw WordPress webdesign, dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben een freelance webdesigner, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress-websites.

Mijn diensten als webdesigner omvatten het volledige proces van webdesign, vanaf het ontwerpen van het concept tot het opleveren van een volledig functionele en effectieve website.

Met mijn uitgebreide kennis van WordPress en SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in WordPress &  SEO

.

Offerte opvragen .

Webdesign tips

Door Tjeerd Engel

Als freelance webdesigner uit Friesland, help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361