Gratis Stockfotobanken

Gratis Stockfotobanken – Foto’s voor je website

Het is niet toegestaan om foto’s te gebruiken vanaf het internet zonder toestemming van de eigenaar van het auteursrecht op de foto, vanwege het auteursrecht dat van toepassing is op de foto’s. Het auteursrecht geeft de eigenaar van de foto het exclusieve recht om de foto te reproduceren, distribueren en openbaar te maken. Als je een foto van iemand anders gebruikt zonder toestemming of licentie, kan dit leiden tot een schending van het auteursrecht en tot juridische problemen.

Veel foto’s die op het internet te vinden zijn, zijn auteursrechtelijk beschermd en de eigenaar van het auteursrecht heeft het exclusieve recht om te beslissen hoe de foto wordt gebruikt. Dit geldt ook voor foto’s die op sociale media worden gedeeld. Het feit dat een foto online beschikbaar is, betekent niet dat deze vrij is van auteursrechten.

Als je op zoek bent naar foto’s om te gebruiken op je website of in andere materialen, is het belangrijk om foto’s te gebruiken waarvoor je toestemming hebt of die vrij zijn van auteursrechten. Er zijn veel websites (Stockfotobanken) waar je gratis of tegen betaling foto’s kunt vinden die zijn gelicentieerd voor gebruik. Het is belangrijk om de licentievoorwaarden te lezen voordat je een foto gebruikt om er zeker van te zijn dat je het recht hebt om de foto te gebruiken op de manier die jij wilt.

Er zijn verschillende gratis stockfotobanken waaruit je kunt kiezen. Hier zijn enkele populaire opties:

  1. Unsplash (www.unsplash.com) – Unsplash biedt een enorm aanbod van hoogwaardige, gratis stockfoto’s die je kunt gebruiken voor je website. De foto’s worden aangeleverd door een gemeenschap van fotografen en de licentievoorwaarden zijn zeer flexibel.
  2. Pexels (www.pexels.com) – Pexels is een andere populaire optie voor gratis stockfoto’s. Ze hebben een grote selectie aan afbeeldingen en bieden ook video’s aan.
  3. Pixabay (www.pixabay.com) – Pixabay biedt gratis stockfoto’s, vectorafbeeldingen en illustraties. Hun bibliotheek is enorm en de kwaliteit van de afbeeldingen is over het algemeen zeer goed.
  4. Gratisography (www.gratisography.com) – Gratisography is een unieke bron van gratis stockfoto’s. De foto’s zijn gemaakt door Ryan McGuire en zijn vaak kleurrijk en speels.
  5. StockSnap (www.stocksnap.io) – StockSnap biedt gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit die zijn geüpload door hun gemeenschap van fotografen. Hun zoekfunctie is ook behoorlijk handig.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van gratis stockfoto’s soms beperkt kan zijn in vergelijking met het gebruik van betaalde stockfoto’s. Zorg ervoor dat je altijd de licentievoorwaarden zorgvuldig leest voordat je de foto’s op je website gebruikt.

.

Auteursrecht of kopijrecht op foto’s

Het auteursrecht op foto’s, ook wel bekend als copyright op foto’s, is het wettelijke recht van de fotograaf om te bepalen hoe zijn of haar foto’s worden gebruikt, gekopieerd, verspreid of veranderd. Het auteursrecht beschermt de creatieve expressie van de fotograaf en geeft hem of haar het exclusieve recht om zijn of haar foto’s te reproduceren, te verspreiden en openbaar te maken.

In de meeste landen wordt het auteursrecht automatisch toegekend aan de maker van een foto zodra deze is gemaakt. Het is niet nodig om een foto te registreren of om een auteursrechtteken op de foto te plaatsen om aanspraak te maken op het auteursrecht. Het auteursrecht op een foto blijft meestal van kracht gedurende de levensduur van de fotograaf en soms zelfs tot 70 jaar na zijn of haar dood.

Als iemand een foto wil gebruiken die auteursrechtelijk beschermd is, moeten ze toestemming vragen aan de fotograaf of een licentie verkrijgen om de foto te gebruiken. In sommige gevallen kan het gebruik van een foto zonder toestemming van de fotograaf leiden tot een juridisch conflict. Daarom is het belangrijk om altijd te controleren of de foto die je wilt gebruiken vrij is van auteursrechten of om de toestemming van de fotograaf te krijgen voordat je de foto gebruikt.

.

Hulp nodig met jouw WordPress site?

Gratis Stockfotobanken

Als je toe bent aan een nieuw WordPress webdesign, dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben een freelance webdesigner, gespecialiseerd s in het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress-websites.

Mijn diensten als webdesigner omvatten het volledige proces van webdesign, vanaf het ontwerpen van het concept tot het opleveren van een volledig functionele en effectieve website.

Met mijn uitgebreide kennis van WordPress en SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in WordPress &  SEO

.

Offerte opvragen .
.

Gratis Stockfotobanken – Stockfoto’s voor je website

Door Tjeerd Engel

Als freelance webdesigner uit Friesland, help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361