Gratis Stockfotobanken

Het belang van goede afbeeldingen en hoe u deze het beste kunt gebruiken

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van elke website. Ze kunnen jouw content aantrekkelijker maken, de leesbaarheid verbeteren en de boodschap beter overbrengen. In deze blog ga ik het hebben over het belang van goede afbeeldingen en hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Waarom zijn goede afbeeldingen belangrijk?

 1. Trek de aandacht van jouw lezers: Een goede afbeelding kan ervoor zorgen dat jouw lezers direct worden aangetrokken tot jouw content. Het kan de eerste indruk van jouw blog maken en ervoor zorgen dat jouw lezers geïnteresseerd zijn om verder te lezen.
 2. Verbeter de leesbaarheid: Afbeeldingen kunnen ook helpen om de leesbaarheid van jouw content te verbeteren. Ze kunnen tekstblokken opbreken en helpen om de inhoud overzichtelijker te maken.
 3. Versterk de boodschap: Een afbeelding kan soms meer zeggen dan duizend woorden. Het kan de boodschap van jouw content versterken en helpen om deze beter over te brengen.
 4. Vergroot het delen van jouw content: Een goede afbeelding kan ervoor zorgen dat jouw content vaker wordt gedeeld op social media. Mensen delen vaak afbeeldingen en als jouw content een aantrekkelijke afbeelding bevat, is de kans groter dat deze wordt gedeeld.

Hoe gebruik je afbeeldingen het beste?

 1. Gebruik alleen relevante afbeeldingen: Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je gebruikt relevant zijn voor de content. Gebruik geen afbeeldingen die niets met de inhoud te maken hebben.
 2. Kies afbeeldingen van goede kwaliteit: Gebruik afbeeldingen van goede kwaliteit die scherp en helder zijn. Vermijd afbeeldingen die vaag of korrelig zijn.
 3. Houd rekening met de afmetingen: Zorg ervoor dat de afmetingen van de afbeeldingen passen bij de content en het ontwerp van jouw blog. Te grote afbeeldingen kunnen de laadtijd van jouw pagina vertragen, terwijl te kleine afbeeldingen niet goed worden weergegeven.
 4. Gebruik de juiste bestandsformaten: Er zijn verschillende bestandsformaten die je kunt gebruiken voor afbeeldingen, zoals JPG, PNG en GIF. Kies het juiste bestandsformaat afhankelijk van het type afbeelding en de context waarin deze wordt gebruikt.
 5. Voeg alt-tags toe: Voeg alt-tags toe aan jouw afbeeldingen om deze beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Alt-tags zijn korte beschrijvingen van de afbeelding die worden weergegeven als de afbeelding niet kan worden geladen.
 6. Zorg voor consistentie: Zorg ervoor dat jouw afbeeldingen consistent zijn in stijl en formaat. Dit helpt om jouw blog er professioneel en samenhangend uit te laten zien.
 7. Maak jouw eigen afbeeldingen: Als je de tijd en de middelen hebt, overweeg dan om jouw eigen afbeeldingen te maken. Dit kan jouw blog uniek maken en jouw merk versterken.

Conclusie

Goede afbeeldingen zijn essentieel voor elke blog of website. Ze kunnen jouw content aantrekkelijker maken, de leesbaarheid verbeteren en de boodschap beter overbrengen. Om afbeeldingen op de beste manier te gebruiken, is het belangrijk om alleen relevante afbeeldingen te gebruiken, afbeeldingen van goede kwaliteit te kiezen en rekening te houden met de afmetingen en bestandsformaten. Voeg ook alt-tags toe aan jouw afbeeldingen en zorg voor consistentie in stijl en formaat.

Door het gebruik van afbeeldingen op de juiste manier, kun je jouw content aantrekkelijker maken voor jouw lezers en ervoor zorgen dat jouw boodschap beter wordt overgebracht. Vergeet niet om jouw eigen afbeeldingen te maken als je de middelen en de tijd hebt, want dit kan jouw blog of website uniek maken en jouw merk versterken. Succes met het gebruik van afbeeldingen op jouw blog of website!
.

Hulp nodig met jouw WordPress site?

Webdesign

Als je toe bent aan een nieuw WordPress webdesign, dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben een freelance webdesigner, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress-websites.

Mijn diensten als webdesigner omvatten het volledige proces van webdesign, vanaf het ontwerpen van het concept tot het opleveren van een volledig functionele en effectieve website.

Met mijn uitgebreide kennis van WordPress en SEO (zoekmachine optimalisatie), kan ik jouw website aantrekkelijker maken voor jouw doelgroep en tegelijkertijd meer verkeer genereren vanuit zoekmachines. Neem contact met mij op en laten we samen jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen!

Tjeerd Engel
Gespecialiseerd in WordPress &  SEO

.

Offerte opvragen .

Websites en Webdesign

Door Tjeerd Engel

Als freelance webdesigner uit Friesland, help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun WordPress website en SEO. Mijn 22 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij WordPress ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl of bel mij via 06 - 119 52 361